Pressmeddelande
26 okt 2016, 8:00 CET

BillerudKorsnäs får åter toppbetyg för världsledande klimatarbete

BillerudKorsnäs ledarskap för att motverka klimatförändringar uppmärksammans åter med en placering på CDP:s A-lista. CDP är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att förändra hur världen gör affärer för att därigenom förhindra skadliga klimatförändringar. 

CDP:s A-lista klimat tas fram på uppdrag av 827 institutionella investerare som tillsammans förvaltar tillgångar på 100.000 miljarder US dollar. I år har nio procent, totalt 193, av de företag som rapporterar till CDP kvalificerat sig för A-listan, som alltså inkluderar företag som visar globalt ledarskap inom klimatförbättrande åtgärder.

− Det är väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas i omvärlden. Detta är andra året i rad som vi tas upp på CDP:s A-lista, tidigare i höst inkluderades BillerudKorsnäs även i Dow Jones Sustainability Index Europe. Hållbarhet är integrerat i vår affär och arbetet utgår från ett helhetsperspektiv vilket är en nyckel till framgång. Som exempel lyckades vi under 2015 att med systematiskt arbete minska våra egna utsläpp av växthusgaser med nio procent, dessutom kan våra förnybara förpackningsmaterial och lösningar bidra positivt genom att ersätta fossila material, säger Henrik Essén, BillerudKorsnäs Kommunikations- och Hållbarhetsdirektör.

CDP, tidigare Carbon Disclosure Project, är en internationell icke vinstdrivande organisation som tillhandahåller ett globalt system för att mäta, rapportera, styra och kommunicera viktig hållbarhetsinformation.

Läs CDP:s årliga rapport om globala klimatförändringar på www.cdp.net