Regulatorisk
Pressmeddelande
3 feb 2015, 7:02 CET

Stabilt fjärde kvartal avslutar ett starkt 2014

VD Per Lindberg kommenterar utvecklingen under fjärde kvartalet 2014:

”Vi avslutar året med ännu ett stabilt kvartal. Rörelseresultatet på MSEK 460 är bra med hänsyn till att december var en kort leveransmånad och att det förekom vissa oväntade produktionsstörningar. Naturligtvis bidrog även en svagare svensk krona. Under 2014 nådde vi rekordvolymer i linje med våra tillväxtplaner. Våra insatser för att reducera rörelsekapitalet börjar nu ge resultat och trots ökad nettoomsättning har rörelsekapitalnivån sjunkit väsentligt. Nettoskuldsättningsgraden har minskat till 0,67 ggr.

Överlag var marknaden för vår verksamhet stabil, men som väntat lite långsam. Vi utnyttjade inte Packaging Papers kapacitet fullt ut eftersom efterfrågan var säsongsmässigt lägre under fjärde kvartalet. Containerboard-marknaden var fortsatt pressad inom liner på grund av den ökade kapaciteten på marknaden. Marknaden för Consumer Board var stabil.

Under kvartalet aviserade vi investeringar i produktionsenheten i Skärblacka som en del av den selektiva tillväxtstrategin för Packaging Paper. Investeringarna om MSEK 260 görs för att öka produktionsvolymen och kvaliteten på brunt säckpapper, där vi ser en stor tillväxtpotential.

För att summera året kan vi konstatera att vi levererat vad vi lovat. Vi nådde våra synergimål före utsatt tid, och vi är på god väg att nå våra tillväxtmål. Vi har utvecklat en stark och stabil plattform för framtiden och jag tror att vi visat det briljanta i att slå samman de båda företagen.’’

Informationen är sådan som BillerudKorsnäs Aktiebolag (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Avlämnad för offentliggörande kl. 07.02 den 3 februari 2015.