Regulatorisk
Pressmeddelande
19 jul 2012, 9:47 CET

Historiskt första halvår

Billeruds VD Per Lindberg kommenterar utvecklingen under andra kvartalet 2012:

”Första halvåret 2012 skriver in sig i Billeruds historia som tidpunkten då vi framgångrikt lyckades avsluta förhandlingar av två större strategiska förvärv. I januari förvärvade vi UPMs förpackningspappersverksamhet med tillträde i juni efter godkännande av konkurrensmyndigheter. Detta genererar MSEK 168 i försäljning och MSEK 10 i rörelseresultat under andra kvartalet. Den 20 juni annonserade vi samgående med Korsnäs i en transaktion där Billerud förvärvar Korsnäs aktier från nuvarande ägaren Kinnevik i utbyte mot kontanter och aktier i Billerud. Samgåendet är ett naturligt steg för att stärka Billeruds och Korsnäs framgångsrika verksamheter inom förpackningsmaterial och förpackningslösningar med målet att skapa en stark internationell aktör inom förpackningsindustrin. Affären förutsätter godkännande av bolagsstämma och konkurrensmyndigheter.

Det är glädjande att konstatera att Billeruds tre affärsområden presterar bättre än första kvartalet och att våra förpackningspapper ligger över 10 procent i rörelsemarginal. Totalt redovisar Billerud en försäljning på MSEK 2 440 och en rörelsemarginal på 7 procent. Våra prishöjningar reflekteras ännu inte i resultatet utan förväntas få effekt först under kommande halvår.

Genom våra förvärv kommer Billerud att bli en ännu starkare samarbetspartner för våra kunder. Vi vill att kunderna skall uppfatta vår utveckling och stärkta position som något mycket positivt. Billeruds fokus framåt kommer vara på att integrera förvärven för att ge kunder en utvecklad produktportfölj och förbättrad service och aktieägarna den stärkta avkastning de förväntar sig.”

Solna den 19 juli 2012
Billerud Aktiebolag (publ)

Per Lindberg
VD och koncernchef

För ytterligare information vänligen kontakta:
Per Lindberg, VD och koncernchef, 08-553 335 01, 070-248 15 17
Susanne Lithander, Ekonomi- och finansdirektör, 08-553 335 07, 073-037 08 74

Informationen är sådan som Billerud AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Avlämnad för offentliggörande kl. 09.47 den 19 juli 2012.