Regulatorisk
Pressmeddelande
28 okt 2011, 7:47 CET

Starkt resultat och mycket starkt kassaflöde


 

Billeruds VD Per Lindberg kommenterar utvecklingen under tredje kvartalet 2011:

”Billerud levererar ännu ett starkt resultat för tredje kvartalet med en rörelsemarginal på 13 procent. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till MSEK 531, vilket är mycket starkt. Rörelseresultatet för kvartalet ligger på MSEK 296, vilket innebär att resultatet för det tredje kvartalet är lika starkt som årets föregående kvartal. Detta trots att periodiskt underhållsstopp och marknadsrelaterade stopp genomfördes. Det försvagade marknadsläget under kvartalet återspeglas alltså inte i siffrorna. Vi behöll prisnivån i lokal valuta inom förpackningspapperssegmenten, men upplevde under tredje kvartalets senare del prispress från marknaden.

Vårt arbete med att stärka Billeruds varumärke som ”The Natural Part in Smarter Packaging” lanserades i samband med att Billerud öppnade NASDAQ OMX i New York den 26:e september. Med detta tydliggör vi vår position att vara ett mer kund- och lösningsorienterat företag och vi erbjuder förpackningstillverkare och varumärkesägare tydligt mervärde med varumärkesförstärkande, produktivitetshöjande och miljöbefrämjande förpackningslösningar.

Under kvartalet har vi också erhållit erkännanden i form av förpackningsvärldens finaste designpris, Pentawards Best of the Show, som gick till NINE, Billeruds innovations- och designbyrå, samt Design Challenge 2011 vid Nordens största förpackningsmässa som vanns av Chesapeakes nya förpackningssortiment Impressions™ baserad på Billerud FibreForm®.

Även om marknadssituationen i dagsläget är osäker så ser jag framtiden an med stor tillförsikt. Vi känner oss mycket väl rustade att ta oss an både de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss.”

Solna den 28 oktober 2011
Billerud AB (publ)

Per Lindberg
VD och koncernchef
 
För ytterligare information vänligen kontakta:
Per Lindberg, VD och koncernchef, 08-553 335 01, 070-248 15 17
Susanne Lithander, Ekonomi- och finansdirektör, 08-553 335 07, 073-037 08 74

Informationen är sådan som Billerud AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Avlämnad för offentliggörande kl. 07.47 den 28 oktober 2011.