Regulatorisk
Pressmeddelande
21 jul 2011, 10:15 CET

Investering ökar närvaron av Billeruds förpackningslösningar i Asien

Billerud stärker sin position inom förpackningsindustrin genom att investera i en minoritetsposition i PACCESS Packaging, ett USA baserat företag med flera verksamheter på den asiatiska marknaden. Investeringen passar väl in i Billeruds strategi att vara ett kund- och lösningsorienterat företag där varumärkesägare blir en allt viktigare kundgrupp. Denna nya tjänsteplattform förstärker Billeruds närvaro i Asien som är en av världens största och snabbast växande förpackningsmarknader.

Billerud har tecknat avtal om en investering motsvarande 30 procent av förpackningsföretaget PACCESS Packaging, en division till PACCESS LLC. PACCESS Packagings kärnkompetens är design och utveckling av förpackningar för produktion och leverans i Asien. Kundbasen består av ledande multinationella varumärkesägare och retailers som använder förpackningen för att förstärka varumärke och marknadsföring av produkten och för att optimera produktflödet genom försörjningskedjan. PACCESS Packaging erbjuder ett brett utbud av värdeadderande tjänster för design och leverans av kostnads- och tidseffektiva butiks- och transportförpackningslösningar till ett flertal industrisektorer. PACCESS Packaging har verksamhet i de stora exportländerna i Asien. Företaget har cirka 60 medarbetare och omsätter idag cirka MUSD 27.

”Genom denna investering tar Billerud ytterligare ett steg till att bli ett ännu mer kund- och lösningsorienterat företag. Vi ser att förpackningsoptimering med avseende på funktion, material, design och hållbarhet blir allt viktigare för varumärkesägare. Med Billeruds expertis inom förnybara material och med PACCESS Packagings etablerade kundbas, breda kunskap inom förpackningsutveckling och djupa lokala marknadskunskap i Asien, skapar vi en stark plattform för framtida tillväxt. Vi kommer omedelbart att utöka vår position i Asien som är en viktig tillväxtmarknad, säger Per Lindberg, VD och koncernchef på Billerud.”

”Vi är mycket glada över samarbetet med Billerud och möjligheten att få tillgång till ytterligare teknisk kompetens inom förnybara material för att utöka vårt erbjudande av förpackningslösningar i Europa. Samarbetet med Billerud stärker PACCESS Packagings befintliga affärsmodell som oberoende förpackningsleverantör. Genom vårt globala leveransnätverk får vi tillgång till innovativ design och material. Samarbetet med Billerud ger ökade tillväxtmöjligheter inom nya kundsegment och marknader med hög tillväxt, säger Harve Bellos, koncernchef på PACCESS LLC.”

Investeringen är en kontantaffär och är villkorad av att sedvanliga villkor för avslut är uppfyllda. Billerud har för avsikt att över tid öka sitt delägande i PACCESS Packaging.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Per Lindberg, VD och koncernchef, 08-553 335 01, 070-248 15 17

Informationen är sådan som Billerud AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Avlämnad för offentliggörande kl. 10.15 den 21 juli 2011.