Regulatorisk
Pressmeddelande
16 jul 2010, 8:00 CET

Kinas mest prestigefyllda industripris - Packaging Innovation Award tilldelas Billerud FibreForm®

Vid Kinas största process och förpackningsteknikmässa, ProPak, belönades förpackningsmaterialet Billerud FibreForm® med Packaging Innovation Award. Det är Hong Kong baserade Ringier Trade Media Ltd som står bakom utmärkelsen som syftar till att lyfta fram det företag som bidragit mest till industrins utveckling i Kina.

Juryn bakom den prestigefyllda och erkända innovationsutmärkelsen utgörs av kinesiska professorer från olika universitet och forskningsinstitut, ett antal branschorganisationer samt marknadsexperter inom förpackningsteknik i Kina. Priset delades ut i Shanghais nya internationella expo site den 14 juli. Från Billeruds sida var koncernchefen Per Lindberg, affärsområdesdirektören Johan Nellbeck och Billeruds lokala försäljningsrepresentant Allen Lu på plats.

- Det intresse och bemötande vår produkt FibreForm fått i Kina är enormt och vi ser fram emot att bygga många nya relationer på plats framöver. Det här är bara början, säger Johan Nellbeck, affärsområdesdirektör Packaging & Specialty Papers.

Billerud har sålt papper och massa till Kina sedan 1980-talet och har försäljningskontor i Shanghai sedan 2004.

För mer information om mässan: www.propakchina.com


Billerud FibreForm® – det formbara papperet

Hemligheten bakom FibreForm är dess höga töjbarhet som öppnar dörrarna till en mängd av applikationer. Papperet gör det möjligt att utveckla unika förpackningslösningar med spännande, naturliga former och djupa präglingar. FibreForm kan konkurrera med plaster inom områden där detta tidigare inte varit möjligt.  Papperets miljövärde är också betydande. Det tillverkas av 100 procent nyfiber och är godkänt för direktkontakt med livsmedel. FibreForm är FSC certifierat.

www.billerud.com/fibreform