Regulatorisk
Pressmeddelande
6 maj 2008, 8:00 CET

Erbjudande om courtagefri försäljning av Billerudaktier

Billerud AB erbjuder härmed sina aktieägare med innehav av 99 aktier eller färre, möjlighet att utan att betala courtage sälja sina aktier. Billerud har av historiska skäl många ägare med endast få aktier och för att förenkla innehavsförändring har ett erbjudande utvecklats tillsammans med Nordea.

De aktieägare som berörs av erbjudandet kommer att erhålla ett brev med ytterligare information och en anmälningssedel för deltagande. Erbjudandet genomförs under perioden 12 maj - 2 juni 2008.

- Många av Billeruds aktieägare har inte en hel börspost. Styrelsen gör bedömningen att det finns ett intresse att genom ett enkelt förfarande kunna sälja aktier som är så få att det kanske annars blir väldigt dyrt att avyttra. Det totala antalet aktieägare kommer förstås att minska och det är till gagn för samtliga ägare i Billerud genom de kostnadsbesparingar det medför. Mot denna bakgrund erbjuds aktieägare med färre än 100 aktier att courtagefritt sälja sitt innehav", säger Billeruds ekonomi- och finansdirektör Bertil Carlsén.

Billerud AB (publ)


Per Lindberg, VD och koncernchef


För ytterligare information, kontakta:

Per Lindberg, VD och koncernchef Billerud AB, telefon 08-553 335 00,
alternativt Bertil Carlsén, CFO Billerud AB, telefon 08-553 335 00