Regulatorisk
Pressmeddelande
9 okt 2008, 16:05 CET

Billerud får utmärkelse för sin finansiella kommunikation – koras till Årets börsbolag

Billerud har utsetts till Årets börsbolag 2007 av tidningen Aktiespararen och Kanton Finansiella Rådgivning. Priset delades ut vid en ceremoni i Stockholm under torsdagen.

Arrangörerna Aktiespararen och Kanton motiverar sitt val av Billerud så här:

”Billerud presterar mycket väl inom tävlingens samtliga tre delmoment och kommunicerar relevant information på ett tydligt och tilltalande sätt. Av 293 bolag vann bolaget delmomentet finansiell webbinformation, blev sjua bland delårsrapporterna och elva i årsredovisningsgranskningen. Standarden är hög, och bolaget bör ses som ett föredöme inom aktieägarorienterad kommunikation.”

- ”Vi är mycket stolta över den här utmärkelsen. Vi har arbetat hårt med att bli ännu bättre och tydligare i vår löpande finansiella kommunikation. Att vara duktiga på att kommunicera med kapitalmarknaden och andra intressenter är mycket viktigt för oss, inte minst i dessa turbulenta tider. Webben och vår elektroniska årsredovisning är vi lite extra stolta över, och är effektiva lösningar för ett bolag som har så många aktieägare som oss.” säger Bertil Carlsén, Billeruds CFO.

Stockholm den 9 oktober 2008
Billerud AB (publ)



Per Lindberg
VD och koncernchef



För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bertil Carlsén, ekonomi och finansdirektör +46 8 553 335 07 eller + 46 730 211 092