Regulatorisk
Pressmeddelande
3 maj 2007, 18:28 CET

Pressmeddelande från årsstämma i Billerud AB (publ) den 3 maj 2007

Beslut vid årsstämman

Utdelning
Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om en utdelning om 3 kr 50 öre per aktie. Avstämningsdag fastställdes till den 8 maj 2007 och utdelningen beräknas utsändas av VPC den 11 maj 2007.

Val av styrelseledamöter samt styrelsens ordförande
Beslutade stämman omvälja Ingvar Petersson, Gunilla Jönson, Michael M.F. Kaufmann, Per Lundberg, Ewald Nageler, Yngve Stade och Meg Tivéus till ordinarie styrelseledamöter. Ingvar Petersson valdes av stämman till styrelsens ordförande och Michael M.F. Kaufmann till vice ordförande i styrelsen.

Entledigande av bolagets revisorer och revisorssuppleanter samt nyval av revisionsbolaget KPMG Bohlins AB
Beslutade stämman välja revisionsbolaget KPMG Bohlins AB, med huvudansvarig revisor Caj Nackstad, till revisor för tiden intill slutet av årsstämman 2009.

Valberedning inför 2008 års ordinarie bolagsstämma
Beslutade stämman att valberedningen skall bestå av tre ledamöter. Styrelsens ordförande är sekreterare i valberedningen. Styrelsens ordförande skall under hösten 2007 kontakta de till aktieinnehav största aktieägarna för att en valberedning skall inrättas. Namnen på de personer som skall ingå i valberedningen och namnen på de aktieägare de företräder skall offentliggöras senast sex månader före årsstämman 2008 och grundas på de kända aktieinnehaven omedelbart före offentliggörandet. Ordförande i valberedningen skall, om inte ledamöterna enas om annat, vara den ledamot som representerar den till aktieinnehav största ägaren. Valberedningen är beslutför om mer än hälften av hela antalet ledamöter i valberedningen är närvarande.

Införande av långsiktiga incitamentsprogram (Long Term Incentive Programmes) (”LTIP 2007”)
Beslutade stämman om införande av LTIP 2007 och överlåtelse av aktier under LTIP 2007. lTIP 2007 består av dels ett incitamentsprogram för samtliga anställda med s k aktiematchning, dels ett incitamentsprogram med s k prestationsaktier, omfattande upp till högst 69 ledande befattningshavare och andra nyckelpersoner inom Billerudkoncernen.

Bemyndigande till styrelsen att fatta beslut om överlåtelse av egna aktier
Beslutade stämman bemyndiga styrelsen att för tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om överlåtelse av egna aktier till tredje man som betalning i samband med företagsförvärv, samt även överlåtelse på börs i syfte att erhålla likvida medel för betalning i samband med företagsförvärv.

Vidare beslutade stämman bland annat fastställa resultat- och balansräkningar, koncernresultaträkning och koncernbalansräkning för 2006, att ge ansvarsfrihet för styrelsen, fastställa arvode åt styrelsen och ersättning för utskottsarbete, arvode åt revisorerna samt godkänna styrelsens förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Stockholm den 3 maj 2007
Billerud AB (publ)


Per Lindberg
VD och koncernchef




För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ingvar Petersson, styrelseordförande, 070 595 7605
Per Lindberg, VD och koncernchef, 070 248 1517